KWISSENDE GEUZENAGENDA

 

De Geus is reeds gekend voor zijn jaarlijkse geuskwis. Deze vaste waarde blijft dan ook aan bod de komende jaren. Sinds 2004/2005 heeft de geus een nieuwe vorm van kwis voor de liefhebbers, de niet doorsnee kwisser dus, die je thuis kan oplossen; de zogenaamde winterkwis.

De Geuskwis

Ondertussen is deze kwis al een vaste waarde in de regio Lebbeke en bij menig Vlaamse kwisploegen. Jaarlijks komen kwissers van heinde en ver om deel te nemen aan dit fenomeen. De Geuskwis is een 'algemene kenniskwis' met een brede waaier aan vragen over aardrijkskunde, geschiedenis, film & TV, sport, muziek, strips, actualiteit, wetenschappen, biologie, denkvragen, kunst, literatuur, ... .

De Winter Geuzenkwis

Sinds 2004/2005 heeft de geus een eigenste winterkwis, vooral gericht naar de liefhebbers, niet zozeer naar de echte kwissers. Met deze kwis hoef je je zelfs niet te verplaatsen: je kan deze kwis rustig thuis oplossen. Eens ingeschreven worden er maandelijks enkele vragen opgestuurd. Deze vragen los je zo goed mogelijk op en de antwoorden stuur je voor een bepaalde datum terug naar de Geus. Met andere woorden een leuk tijdverdrijf tijdens de koudere maanden. Einde mei wordt de winnaar bekend gemaakt. De editie 2005/2006 zal van start gaan ongeveer einde dit jaar.

Wens je deel te nemen, neem dan gerust contact op met Clement Vlassenroot.